октомври, 2020

съб.03окт.(окт. 3)08:00нед.04(окт. 4)20:00ДВУДНЕВЕН ВИНЕН ТУР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО 1 ОТ БУРГАС08:00 - 20:00 (4)

Дегустационен център

Подробна информация

Подарете си двудневен винен тур във Велико Търново 1 – во издание, компилация от  вино, култура и история. Опознайте вината на Дунавска равнина, посещавайки винарска изба Ялово и новия Дегустационен център в сърцето на града, събрал еликсири от местни винарски изби. Срещнете се с винените специалисти и се докоснете до магията на местните сортове и превръщането им във вино.

Програма:

1 ден

08:00 часа отпътуване от Бургас за с. Ялово. Около 11:00 часа посещение на изба Ялово.

Винарна ЯловоДвудневен винен тур във Велико Търново винарна ялово е малка бутикова изба, разположена в полите на Стара Планина, на 15 км на юг от Велико Търново. Запалени от общия пламък на любовта си към виното, визионерът Антон Танев и енологът Димитър Димов се впускат в това приключение, с желанието да създават вина с характер, изразяващи красотата на региона и общото им виждане за правене на вино. Вината на Винарна Ялово имат амбицията да припомнят традициите и миналото, като съчетават чисти техники и естетика в едно занаятчийско производство!

Тук ще откриете автентични български сортове Димят, Памид, Гъмза, Рубин,Червен мискет. Подготвят се и други парцели, в които скоро ще се възродят  забравените Кокорко, Виненка, Варненски Мавруд.

Виното е като жив организъм, затова във винарна Ялово прилагат енологични практики, които изявяват характера и запазват живеца във виното. Избягват практики и добавки, които консервират.

Бутиковата изба прилага занаятчийски подход,  вместо механизирано производство и ползва много повече ръчен  труд.

Винарна Ялово

За да стигне до трапезата ви, виното минава много пъти през ръце на винарите, и точно това го прави специално!

Насладете се на ДЕГУСТАЦИЯ НА 3 ВИНА от последната реколта, с посещение на избата, дискусия за историята на избата, на сортовете и региона. Вината са акомпанирани от местни храни (собствено производство) –  брускета с агнешки пастет, брускета с риба, филе елена, говежда пастърма, суджук.

Времетраене: от 40 мин до 1 час.

12:30 часа отпътуване за Арбанаси. Свободно време за обяд и разходка. 16:00  часа отпътуване за Велико Търново. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

2 ден Закуска. 10:00 часа посещение на Винен Дегустационен център, намиращ се в самото сърце на Велико Търново, а именно „Улицата на занаятите“ – Самоводската чаршия.

Дегустация на 3 вина с включен кетъринг от крем от краве сирене с копър,терин от патешко месо с риган и каперси, крем от козе сирене с трюфели. По желание-разглеждане забележителностите на града – църквата „Св.Св. Четиридесет мъченици”, хълма „Царевец”, музея „Възраждане и Учредително събрание.  Свободно време. 17:00 часа отпътуване за Бургас.

 

ЦЕНА: 155.00 лв.

 

Дегустационен център

Цената включва: Транспорт с автобус, 1 нощувка със закуска  в хотел 3* във Велико Търново, посещение на изба Ялово и дегустация на 3 вина от последната реколта, посещение на Винен дегустационен център във Велико Търново с дегустация на 3 вина с включен кетъринг: крем от краве сирене с копър, терин от патешко месо с риган и каперси, крем от козе сирене с трюфели, винен гид,  водач от фирмата, медицинска застраховка.

 

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти.

Входни такси:

Резерват „Царевец”: 6,00 лв. за възрастни; 2,00 лв. за ученици;

Църквата „Св. 40 мъченици”: 6,00 лв. за възрастни; 2,00 лв. за ученици;

Музей „Възраждане и учредително събрание”: 6,00 лв. за възрастни; 2,00 лв. за ученици;

 

ТА „ВИА-Орбита” си запазва правото за промяна  последователността на програмата.

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ПЛАЩАЩИ ТУРИСТИ

ТА“ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ N; 13062010010516 / 20.05.2020 г.  при ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД – гр.София

СЛЕДЕТЕ ВСИЧКИ ПУБЛИКУВАНИ ВИНЕНИ ТУРОВЕ ОТ БУРГАС. ИЗБЕРЕТЕ ВАШЕТО ВИНЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ.

 

Още

Час на събитието

3 (събота) 08:00 - 4 (неделя) 20:00

Организатор

Via Orbita Туристическа агенцияТуристическа агенцияviaorbita.bg@gmail.com Бургас, ул. Ген. Гурко 13

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X