Scroll Top
Развитие на винени региони
България е малка страна, но само в нашите представи!

Всъщност България заема 3-то място по територия на Балканския полуостров, 14-то място в Европа от 49 страни и 104-то в света сред 2016 държави.

Всички сме убедени, че за да успеем на световната винено-туристическа карта, трябва да сме обединени и да работим заедно за популяризиране на отделните винени региони като туристически дестинации. Рядко, обаче, някой се наема да направи тази организация и да обедини усилията на винарските изби и туристическите агенции.

Разбира се има и добри примери: Пловдивски винени маршрути, в чиято организация взехме активно участие, Мелнишки винени маршрути и новото обединение на североизточна България!

Ние имаме опит, познания и ентусиазъм да направим винените региони в България предпочитана винено-туристическа  дестинация.

Вече реализиран проект: Регионална карта южен сакар

Най-новата регионална винено-туристическа карта на България е тази на Южен Сакар. Този малък, но наситен с малки семейни винарни регион ни се довери и създадохме брошура, която да донесе необходимата информация на района, за винопроизвоството в региона, винарските изби, отворени за посещения, възможности за винени мероприятия. Полезна както за туроператорите, така и за крайните туристи.

Брошурата е на хартиен формат, който се разпространява на мяста в избите, на винени и туристически изложения и по-добрите винени барове в България.

За привържениците на онлайн приложенията, към брошурата е създадена и карта с предложения за маршрути, в която е поместена същата полезна информация за винените туристи.

Вижте картата: ТУК

Онлайн карта Винен туризъм в Сакар

С какво можем да сме полезни?
  • Ще проведем общи срещи с винарските изби от региона ви;
  • Ще анализираме потенциала на региона за винен туризъм;
  • Ще направим план за действие с конкретни мерки;
  • Ще работим с вас по тези мерки;
  • Ще използваме всичките си контакти за популяризиране на региона сред туристическите агенции;
  • Ще водим общи социални мрежи, участия на туристически изложения като регион и много много други идеи.

И това е само началото!

…Още услуги
Винен туризъм във винарската изба
Можем да ви помогнем да изградите или надградите туристическите услуги, които предлагате във Вашата винарска изба...
Винен туризъм за туроператори
Ще ви помогнме да изберете най-подходящия регион, най-добрите изби там и информацията за тях, както и квалифицирани винени гидове...
Корпоративни винени събития и дегустации
Организиране на винени дегустации, презентации, винени турове и обучения по време на семинари, конференции...
Обучение на винени гидове и екип от гидове
Мрежа от винени гидове из цялата страна в помощ на винарски изби в посрещането на групи туристи.....
Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.