август, 2020

пет.28авг.(авг. 28)00:00нед.30(авг. 30)00:003 В 1: ВИНО, ГРОЗДОБЕР И ЛЕКИ ПРЕХОДИ ОКОЛО МЕЛНИК (1)00:00 - 00:00 (30)

леки преходи около мелник

Подробна информация

МЕЛНИКПътуването ни е една отлична възможност да посетим най-добре развитата дестинация за винен туризъм в България – Долината на р. Струма и Мелник. Приготвили сме ви и немалко изненади, свързани със забавно обучение „Как да дегустираме вино“, атрактивни дейности покрай гроздобера (ще бъдем точно на време, за да бъде пътуването ни още по-запомнящо се). Но това не е всичко – ще направим и няколко кратки разходки в очарователния Мелнишки край с неповторимите му пясъчни пирамиди (интензивността им ще са в зависимост от подготовката на групата, за да са приятни за всички). Подготвили сме и още една изненада от район Подгорие (Беласица), но нея няма да издаваме! Спокойно бихме могли да наречем това пътуване „Много в 1“, а избите, които ще посетим и чиито вина ще дегустираме са „Златен Рожен“, „Зорница“, „Вила Мелник“, „Рупел“ и „Орбелия“.

Продължителност: 3 дни / 2 нощи

Ден 1 (28 август 2020, петък) Тръгване от София следобед, пристигане в х.Златен Рожен. След настаняване и кратка почивка следва лека вечеря, съчетана с чудесните им вина – любопитна италиано-българска симбиоза – благодарение и на колоритния консултант Федерико Ричи. Но преди това ще си направим едно забавно и неангажиращо винено обучение на тема „Как да дегустираме вино“… Преминалите го ще получат сертификат :) Нощувка.

мелникДен 2 (29 август 2020, събота) В разгара на гроздобера сме! Така че още от сутринта след закуска, с по-ранобудните се отправяме на гроздобер във Вила Мелник (при възможност и подходящи климатични условия или друга атрактивна дейност и обяд). Разбира се, ще се възнаградим и с дегустация на качествените и разнообразни вина на избата – с акцент върху местните сортове! За обяд пък ще бъдем в „Рупел“, които също смело експериментират с италиански сортове (какво ще кажете за купаж между небиоло и санджовезе?!) и имат доста сполучливи попадения! А гледката от кокетното им шато за дегустации е изключителна! Следобед ще се разведрим с лек преход в района. Нощувка.

Ден 3 (30 август 2020, неделя): Сутринта след закуска – лек преход около с. Рожен. Към обяд ще се потопим в лукса наЗорница – единствения български хотелски комплекс и изба, член на престижния Relais & Châteaux клуб. Ще дегустираме няколко авторски произведения на избата в изисканата атмосфера, след което отпътуване към Подгорие, за да опитаме напълно автентичните кулинарни специалитети и да чуем интересните истории от местните хора. И това не е всичко! Следобед ще направим още една дегустация в Орбелия  – най-югозападната семейна изба на България, разположена в полите на Беласица, наложила се през последните години с много високо качество на вината си – както от местни, така и от чуждестранни сортове! Следва трансфер и пристигане в София вечерта;

Цена: от 569 лв на човек в двойна стая (при група от 10 души)

мелникЦената включва: транспорт, водач (при групи под 8 души – водач/шофьор); 2 нощувки в хотел „Златен Рожен”-3* със закуски в двойна споделена стая; 1 вечеря с винена дегустация; 2 обяда с винени дегустации; 1 винена дегустация (с включена вода, хляб и дребни хапки); винено обучение; участие в гроздобер; опитване на местни кулинарни специалитети

Поради външни, непредвидени обстоятелства хотелите по програмите могат да се заменят с аналогични; също така някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изиживявания!

Цената НЕ включва: вечери и обяди, извън описаните, като включени; входни такси; застраховка; разходи от личен характер

Доплащания:

  • За единична стая – 60 лв.

Условия:

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на “Зиг Заг Холидейз”.

За въпроси, контакти и записване може да попълните ФОРМАТА или да пишете на имейл info@zigzagbg.com и не забравяйте да ги поздравите от нас WINE TOUR MAKER

Минимален брой туристи за изпълнение на програмата: 4 човека

 Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи: 35 дни преди датата на отпътуване

При по-малък брой туристи от 10, е необходимо доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи, както следва:

  • При група от 9 до 7 човека се налага доплащане в размер на 60 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
  • При група от 6 до 4 човека се налага доплащане в размер на 115 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.

Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 28 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 21 дни преди заминаване.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ТУРОВЕ ОТ “ВИНО С ШИПКА ПРИКЛЮЧЕНИЕ” НА ВИА ВИНО

Още

Час на събитието

28 (петък) 00:00 - 30 (неделя) 00:00

Организатор

Via Vino / Zig Zag Holidaysлицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г.info@zigzagbg.com; ivaylo@via-vino.com София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X