Scroll Top

3 В 1: ВИНО, СЛЪНЦЕ И ЛЕКИ ПРЕХОДИ ОКОЛО МЕЛНИК

пет.11юни(юни 11)08:00нед.13(юни 13)19:003 В 1: ВИНО, СЛЪНЦЕ И ЛЕКИ ПРЕХОДИ ОКОЛО МЕЛНИК08:00 - 19:00 (13)

леки преходи около мелник

Подробна информация

Виненият тур 3 В 1: ВИНО, СЛЪНЦЕ И ЛЕКИ ПРЕХОДИ ОКОЛО МЕЛНИК ни една отлична възможност да посетим най-добре развитата дестинация за винен туризъм в България – Долината на р. Струма. Добрата инфраструктура и кратките разстояния между избите, доброто партньорство и успешните събития (няма как да не споменем Трифон Зарезан) превръщат района в задължителна цел за всеки винен любител. А ние сме Ви приготвили и немалко изненади – като например забавно обучение „Как да дегустираме вино“, за да бъде пътуването ни още по-запомнящо се.

мелникРазбира се, добавили сме и щипка приключение – ще направим и няколко кратки разходки в очарователния Мелнишки край с неповторимите му пясъчни пирамиди (интензивността им ще са в зависимост от подготовката на групата, за да са приятни за всички). Подготвили сме и още една изненада от район Подгорие (Беласица), но нея няма да издаваме! Ето защо спокойно бихме могли да наречем това преживяване „Много в 1“… А избите, които ще посетим и чиито вина ще дегустираме си заслужават: „Златен Рожен“, „Зорница“, „Вила Мелник“, „Рупел“ и „Орбелия“.

Кратка програма по дни:

Ден 1 Тръгване от София следобед, пристигане в х. “Златен Рожен”. След настаняване и кратка почивка следва лека вечеря, съчетана с чудесните им вина – любопитна италиано-българска симбиоза – благодарение и на колоритния консултант Федерико Ричи. Но преди това ще си направим едно забавно и неангажиращо винено обучение на тема „Как да дегустираме вино“… Преминалите го ще получат сертификат :) Нощувка.

МЕЛНИКДен 2: Сутринта ще направим приятна разходка в района около с. Рожен. Имаме няколко опции – прекрасният Роженски манастир е само на около километър от хотела ни, а в района има и други пътеки сред причудливите пясъчни пирамиди. Преди обяд се отправяме към “Вила Мелник” – разбира се, там ще се възнаградим с дегустация на качествените и разнообразни вина на избата – с акцент върху местните сортове! За обяд пък ще бъдем в „Рупел“, които също смело експериментират с италиански сортове (какво ще кажете за купаж между небиоло и санджовезе?!) и имат доста сполучливи попадения! А гледката от кокетното им шато за дегустации е изключителна! Следобед ще се разведрим с лек преход в района. Нощувка.

 

 

мелникДен 3: Сутринта след закуска – лек преход около с. Рожен. Към обяд ще се потопим в лукса на „Зорница“ – единствения български хотелски комплекс и изба, член на престижния Relais & Châteaux клуб. Ще дегустираме няколко авторски произведения на избата в изисканата атмосфера, след което отпътуване към Подгорие, за да опитаме напълно автентичните кулинарни специалитети и да чуем интересните истории от местните хора. И това не е всичко! Следобед ще направим още една дегустация в „Орбелия“  – най-югозападната семейна изба на България, разположена в полите на Беласица, наложила се през последните години с много високо качество на вината си – както от местни, така и от чуждестранни сортове! Следва трансфер и пристигане в София вечерта;

КОГА: 11-13.06.2021г. или по запитване

КОЛКО: Група от 4 до 12 човека

ЦЕНА: От 569 лв. (за група от 12 човека) на човек в двойна стая

Цената включва: транспорт от/до София, водач: Ивайло Катерски – WSET 3 и лицензиран екскурзовод (при групи под 8 души – водач/шофьор), 2 нощувки в хотел „Златен Рожен”-3* със закуски в двойна стая, 1 вечеря с винена дегустация, 2 обяда с винени дегустации, 1 винена дегустация, винено обучение, опитване на местни кулинарни специалитети;

Цената НЕ включва: застраховка, разходи от личен характер и други услуги, които не са упоменати като включени;

Поради външни, непредвидени обстоятелства хотелът може да се замени с аналогичен; също така някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изиживявания!

Доплащания:

  • За единична стая – 60 лв.

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на “Зиг Заг Холидейз”.

За въпроси, контакти и записване може да попълните  ФОРМАТА или да пишете на имейл info@zigzagbg.com

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Wine Tour Maker не е туристическа агенция, за това предоставяме контактите на самите организатори!

Нашата цел е да популяризираме винения туризъм в България!

Следете събитията на нашите партньори, които публикуваме ТУК .

 

 

 

 

 

 

Още

Час на събитието

11 (петък) 08:00 - 13 (неделя) 19:00

Организатор

Via Vino / Zig Zag Holidays

лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г.
info@zigzagbg.com; ivaylo@via-vino.com София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В

Learn More

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.