Scroll Top
вино и гурме

НЕЩО ВКУСНО И ПИВКО СЕ ПОДГОТВЯ В ПЛОВДИВ – ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 2021

Време е град Пловдив да се събуди от „Зимния сън“, в който бе потънал през последните няколко месеца. С настъпването на пролетта Старият град се готви да посрещне гости за провеждането напървото туристическо събитие под тепетата за тази година – Дефиле Вино и гурме 2021 на 8 и 9 май.

Седмото издание на фестивала изненадва всички ни с рекорден брой участници, а записването им все още не е приключило. Винопроизводители и производители на храни и продукти ще ви очакват с интересните комбинации, които ще подготвят специално за посетителите на фестивала. Участниците ще бъдат разположени в десет емблематични къщи и заведения в Стария град.

Събитието е прекрасен повод да се срещнете на чаша вино и вкусна храна с добри приятели, сред зеленината в дворчета на възрожденските къщи в Стария град в Пловдив. Резервирайте от сега престоя си под тепетата и запазете датите 8 и 9 май в своя календар, за да преживеете един различен и забавен винен уикенд.

По време на събитието може да се насладите безплатно на атмосферата на фестивала. Но при желание за дегустация може да опитате над 200 вида вина с жетони на цена 75 стотинки за брой.Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти. Ще ги намерите пред  всяка локация, където ще има сътрудници, от които може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти. Те ще се предлагат на достъпни цени.

дефиле вино и гурме 2021

Дегустациите в събота ще са отворени за посещение от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма ще допълва Вашето преживяване – танци, игри, модна шоу програма, класическо матине и др. Информационен щанд на генералния спонсор на събитието Инвестбанк АД ще предоставя безплатна банкова консултация за всички заинтересовани посетители. Не пропускайте да се запознаете с всички участници и фестивални активности на фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/wineandgourmetfestival

Фестивалът Дефиле Вино и гурме 2021 ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министъра на здравеопазването. Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Каре с информация по въпроса е поместено и в печатните брошури на събитието. Апелираме посетителите на фестивала да носят своите лични предпазни маски и да ги свалят само по време на дегустация и хранене. Не се струпвайте на големи групи и се движете само в компанията на най-близките си приятели или семейство. Преди всичко, всеки носи лична отговорност.

 

*Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.

 

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хрантителни технологиии всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

 

Спонсори на събитието: Инвестбанк АД,КЦМ 2000 АД, „Димитър Маджаров-2“ EOOД и Либхер Хаусгерете Марица – ЕООД

 

Партньори на Дефиле Вино и Гурме 2021: Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален етнографски музей – Пловдив, фондация Пловдив 2019, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите,Медицински университет Пловдив, ПГХТТ – Пловдив,компания за бутилиране на минерална вода „Михалково“, Енко пластикс, Ледена епоха,  ЕТН хост, Бългерия уайн турс, Българска асоциация на винените професионалисти, Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и сдружение „Младежи БГ“.

 

Медийни партньори на Дефиле Вино и Гурме 2021 са: Катра ФМ, БНР Хоризонт, БНР Пловдив, Под тепето, Дарик радио, Трафик нюз, Пловдив тайм, Пловдив онлайн, Пловдив24, Уайн тур мейкър и Уайн турс България.

дефиле вино и гурме 2021За повече информация:

+359 894 321 401

+359 888 909 960

www.wineshowplovdiv.events

info@wineshowplovdiv.events

https://www.facebook.com/wineandgourmetfestival/

https://www.facebook.com/events/288636459387773/

https://www.instagram.com/Wine_and_Gourmet_Festival

 

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.