DiVino TOP 50_1-min
Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

За втора поредна година, на 11 март 2023, събота, ще се проведе специално събитие – отворена за любителите дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino и празнична церемония по награждаването на вината-победители в различните категории.  

Събитието е единствена и ценна възможност да бъдат опитани заедно всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2022 – при това представени от своите създатели.

Дегустацията е целодневна, от 12:00 до 21:00 часа. Мястото е елегантната зала „Васил Левски“ на хотел Hyatt Regency в София.

По време на дегустацията и паралелно с нея от 14:00 до 17:00 часа ще се проведе празничната церемония за наградите на DiVino в различните категории!

Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

Присъстващите първи ще научат кои са вината от DiVino TOP 10, кое вино е #1 за 2022, кои вина ще получат награда във всяка от категориите.

Тази година преди събитието на 11 март ще бъде оповестена цялата селекция от 50-те най-добри български вина, но без конкретните места в класацията.

Идеята на DiVino TOP 50 е да отличи и отдаде заслуженото на онези производители, които не пестят усилия, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво.

Празничното събитие има за цел да демонстрира високата класа на българското вино и да отрази бурното развитие, което винопроизводството и винената култура в България претърпяха през последните години. Събитието акцентира върху най-привлекателната и интересна страна на виното, върху способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл и да доставя удоволствие.

Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022  Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022  Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

За 12-а поредна година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през цялата година. Класацията отразява качеството на българските вина и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и победителите в отделните категории, може да видите на top50.divino.bg/pravilata/.

 Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022  Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022  Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

Събитието DiVino TOP 50 включва:

  • възможностда се дегустират вината от TOP 50 за 2022 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина.
  • присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени.

Гарантирани са ви интересни дегустации, срещи със създатели на вината от TOP 50, със съмишленици и приятели, приятна атмосфера, интересен музикален и видео фон или накратко – вдъхновяващо запознанство с най-добрите български вина за 2022.

Посетителите ще имат възможност и да купят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения за случая магазин CasaVino.

Мястото на събитието:  хотел Hyatt Regency, София, пл. Васил Левски
Дата: 11 март 2023, от 12:00 до 21:00 часа

Билети ще намерите на www.vintageclub.bgeventim.bgbilet.bgcasavino.bg и на място в магазините на Casavino и във винения бар Wine Generator на ул. Рачо Димчев 8 в столицата.

Генерален спонсор на събитието DiVino TOP 50 е Mastercard, а спонсори са myPOS, JTI, Acqua Panna & S.Pellegrino.

 

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X