май, 2021

пет.21май(май 21)07:00пон.24(май 24)19:00ПрепоръчаноМежду Дунав и Черно море 202107:00 - 19:00 (24)

между дунав и черно море

Подробна информация

Между Дунав и Черно море 2021 е винено преживяване, което представлява чудесна възможност да опознаем Североизточна България. Единственият недостатък е отдалечеността от София, но затова сме предвидили достатъчно време покрай празничния 24.май, за да се полюбуваме на региона и вината му спокойно и без излишен стрес! Тук, за разлика от останалата част на България, на особена почит се радват белите сортове. В последните няколко години Североизтокът очарова винените ценители, но също така и активно се развива като дестинация за винен туризъм! Елегантност е определението, което бихме използвали, за да обобщим подбраната селекция, на която ще се насладим, както и за облика на местните вина.

Между дунав и черно мореИ още – ще видим и Дунав, и Черно море, ще се разходим за кратко в едни от най-красивите ни градове – Русе и Варна, ще чуем много истории лично от хората “зад етикетите” и ще усетим атмосферата и местното вино по подобаващ начин – нощувайки буквално сред лозята – в изисканите „Салла Естейт“ (разполагащ и с конна база) и „7 Generations” (на брега на р. Дунав, с прекрасна гледка към реката). Ще бъдем поглезени също така с отличните вина на избите „Ялово“, „Царев Брод“ и други, придружени от местни кулинарни специалитети.

 

Кратка програма по дни:

Ден 1 (петък, 21.05.2021): Тръгване от София сутринта, а първата ни спирка за дегустационен обяд ще бъде в “Ялово”, на около 15 км от В. Търново. Технологът Димитър (съчетаващ работа си с ангажименти в една турска изба) е един от най-ревностни търсачи на забравени винени богатства – старите български сортове, като Кокорко например. Така че има много какво да научим и… опитаме. Привечер пристигаме във Варна – свободно време и нощувка в хотел „Одесос”3*, разположен на входа на Морската градина (или подобен).

между дунав и чено море

Ден 2 (събота, 22.05.2021): Свободно време във Варна, след което oтпътуваме за “Салла Естейт”. На път може да се отбием за разходка до крепостта “Овеч”.  След като се настаним около обяд, ще се разходим до мястото им за пикник сред лозята, на около 3 км от избата, където обградени от прекрасни гледки ще дегустираме вината им. Вероятно сте чували за легендарния Каберне фран на избата? Но внимание заслужават и чудесните им превъплъщения на Траминер, Врачански мискет, Пино ноар, Ризлинг, Шардоне – в категория на ДиВино Топ 50 за 2017г. за най-добро бяло вино беше избрано Salla Estate Chardonnay Barrel Aged 2013, а Анелия Христакиева спечели престижната награда Енолог на годината на България на 2019г.! Хотелът разполага и с конна база, като заедно с домакините сме Ви подготвили и някои изненади. Вечерта е време за вечеря, съчетана с класните вина на избата. Нощувка.

Ден 3 (неделя, 23.05.2021): Първата спирка за деня е една от най-интересните български изби “Царев брод”, където енологът Ники Кръстев създава ефирни, изчистени вина както от международни, така и от местни сортове.

между дунав и черно море

 Експериментира смело, но и успешно с PetNat пенливи вина, единствен в България отглежда сорта Гергана и създава от него запомнящи се вина, работи с едни от първите масиви на Совиньон блан у нас, засадени през 2001г.. Ще обядваме, наслаждавайки се на винените шедоьври, преди да потеглим (на път може да се отбием до впечатляващия монумент „1300 години България“ край Шумен или до Мадарския конник) за следващата винена дестинация: “7 Generations“. Сбъдната мечта на един успял българин в САЩ, избата и хотелът предлагат отлично качество. Безспорно те изгряха преди години с един главозамайващ Каберне Фран, но в последствие разшириха портфолиото си и с други вина – предимно червени и купажни. След пристигане в с. Мечка, настаняване и почивка в “7 Generations” предстои изискана вечеря по 3-степенно меню-съчетание с подходящи за ястията вина. Нощувка.

– Ден 4 (понеделник, 24.05.2021): След закуска ще се разходим до прекрасния и аристократичен Русе – “Града на свободния дух”. За обяд ще сме в комплекс “Левента”., Разположен на едноименния хълм, избата, заедно с изискания ресторант се намират в автентичния някогашен форт “Левент табия”. Трансфер и пристигане вечерта обратно в София.

 

КОГА: 21-24.05.2021г. или по запитване

КОЛКО: Група от 4 до 12 човека

ЦЕНА: От 899 лв. (за група от 12 човека) на човек в двойна стая;

Цената включва: транспорт, водач: Ивайло Катерски – WSET 3 и лицензиран екскурзовод (при групи под 8 души – водач/шофьор), 3 нощувки (х-л “Одесос”, Варна – 3* или подобен, “Salla Estate”, “7 Generations”) със закуски в двойна стая, 2 вечери с винени дегустации, 4 обяда с винени дегустации;

Цената НЕ включва: застраховка, разходи от личен характер и други услуги, които не са упоменати като включени;

Поради външни, непредвидени обстоятелства хотелите по програмите могат да се заменят с аналогични; също така някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изиживявания!

Доплащания:

  • За единична стая – 90 лв.

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на “Зиг Заг Холидейз”.

За въпроси, контакти и записване може да попълните ФОРМАТА или да пишете на имейл info@zigzagbg.com

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Wine Tour Maker не е туристическа агенция, за това предоставяме контактите на самите организатори, но разчитаме на Вас да им изпратите поздрави от наше име!

Нашата цел е да популяризираме винения туризъм в България!

Следете събитията на нашите партньори, които публикуваме ТУК .

 

 

 

 

 

 

Още

Час на събитието

21 (петък) 07:00 - 24 (понеделник) 19:00

Организатор

Via Vino / Zig Zag Holidaysлицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г.info@zigzagbg.com; ivaylo@via-vino.com София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X