май, 2022

съб.14май(май 14)12:00нед.15(май 15)18:00Дефиле Вино и Гурме 202212:00 - 18:00 (15)

дефиле вино и гурме

Подробна информация

Дефиле Вино и гурме 2022 ще се проведе на 14 и 15 май 2022 г. Елате с приятели, за да вдигнем заедно наздравица в Стария грaд на Пловдив.

Осмото издание на фестивала ще Ви изненада с рекорден брой участници, пъстра фестивална програма и феерия от вкусове. Участниците ще бъдат разположени в шестнадесет емблематични къщи – музеи и галерии, заведения и културни средища в Стария град. Резервирайте отсега престоя си под тепетата и запазете датите 14 и 15 май.

По време на събитието може да опитате над 240 вида вина. Дегустацията на вино се осъществява с жетони по 0.75 лв. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалист. Ще ги намерите пред  всяка локация, където ще има информационен пункт, от който може да се снабдите с желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти.

Официалното откриване ще е в събота, 14 май от 11 часа, в началото  на Стария град, ул. „Съборна“, 2-4, с което ще се даде старт на дегустациите.

Дегустациите в събота ще се осъществяват от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма ще допълва Вашето преживяване. Не пропускайте да се запознаете с всички участници и фестивални активности на Фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/wineandgourmetfestival

Подвижният „Фото кът“ отново ще обикаля всички локации и улички из Стария град. Всеки, който се е снимал с рамката на фестивала и е качил снимката в Инстаграм ще участва в играта, а за снимката, която е събрала най-много „лайкове“ ще има награда-изненада.

Още

Час на събитието

14 (събота) 12:00 - 15 (неделя) 18:00

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X