май, 2022

съб.21май11:0017:00ПрепоръчаноПролет сред лозята - Винен фест Южен Сакар 4 х 411:00 - 17:00

винен фест южен сакар

Подробна информация

Магията на Сакар има много лица, вкусове и аромати. Всеки сезон тук е вълшебна приказка, която с удоволствие ще ви разкажем в 𝟒 поредни събития през 2022 година, които ще се случат в земите на 𝟒 различни винарни в Сакар!
На 21.05.22, от 11 до 19 ч., ще Ви очакваме на поляните срещу изба Коларово, за да изживеем заедно сакарската Пролет, която напълно заслужава главната си буква!
Цветовете ѝ са пъстри и прелестни, ритмите ѝ са живи и радостни, а вкусовете и ароматите ѝ… те са неописуеми. Трябва да ги опитате, а ние ще ви дадем безброй възможности за това.
Очаква Ви винена магия, местни вкусотии, атракции, жива музика и много красиви моменти. Ето какво ни очаква на първото събитие от поредицата: ПРОЛЕТ СРЕД ЛОЗЯТА
🍷 Винена магия:
На винения бар сакарските винарни Вила Басареа, Изба Коларово, Братанов, Иво Върбанов, Малката Звезда, Росалеа, Zaara Estate и Тера Тангра ще Ви омагьосат с местни си бели, розови и червени вина, представени лично от техните създатели. Ще можете да си купите и да отнесете у дома частичка САКАРСКА ПРОЛЕТ в бутилка от винения щанд.
🍽 Местни вкусотии:
Вкусът на Сакар ще Ви примамва от щандовете за всякакви чудно вкусни благинки, създадени от местни производители: мед и тахан, сиренце и колбаси и какво ли още не. Ще има и цвърчащо барбекю, апетитни карталачета от Доситеево и безброй други вкусни изкушения, така че задължително елате гладни 😉
Ще дегустираме и безплатно традиционни баници.
👨‍👩‍👦‍👦 Атракции:
В зоната за пикник ще се насладите на САКАРСКАТА ПРОЛЕТ, хубавото вино и музиката сред чистата природа, докато децата се забавляват в детския кът с аниматор. Предвидете си подходящо пикник одеало.
🎨 Щандовете на сакарските творци и занаятчии ще ни потопят в пъстрия свят на изделията си, а в работилниците за деца и възрастни ще се изработват най-различни и все вълшебни неща.
А всички, които бързат да изгорят калориите от твърде вкусната сакарска храна, могат да го направят в урока по народни танци.
🎵 Ще слушаме на живо Гришо Георгиев 𝐆𝐑𝐄𝐄𝐒𝐇 и Доситеевските баби, а в „Часа на таланта“ микрофонът е за всеки, който иска да ни изпее или изсвири нещо.
Цена на куверта: 25 лв и включва:
✅винени дегустации на всички вина (дегустационни количества)
✅индивидуална брандирана чаша подарък
✅тематична дегустация на селекция от бели и розета “Ароматите на пролетта“, водена от енолог
✅Аниматор и детски кът
✅Музика
✅Дегустация на местни пролетни баници
Билети:
🎫 Кувертът може да бъде закупен на място в деня на събитието или във винарските изби.
🎫 Билети на преференциална цена 20 лв ще се продават по време на Дефиле „Вино и Гурме“ в Стария град Пловдив (14-15.05), както и от винарските изби, участници във фестивала.
📞За да осигурим Вашия комфорт и за да се съобразим с пространството, е желателно да направите своята резервация, която да потвърдите до 17.05.2022 на:
📱 0888 642 159 и 0887 714 586
📧 winesofsakar@gmail.com
Локация:
Изба Коларово, село Коларово (община Харманли)
🧭 41.9687812,26.0208579,17
Очакваме ви!
Следете събитието във Facebook

Още

Час на събитието

(събота) 11:00 - 17:00

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X