октомври, 2020

съб.10окт.(окт. 10)06:00нед.11(окт. 11)20:00КУЛТУРАТА НА ВИНОТО-ВИНЕН ТУР ОТ БУРГАС 306:00 - 20:00 (11)

винен туризъм за туроператори винен тур от Бургас 2

Подробна информация

ВИНЕН ТУР ОТ БУРГАС 3, С ДЕГУСТАЦИИ В ZAARA ESTATE И VILLA YUSTINA

Маршрут : БУРГАС – С. ГЛАВАН – УСТИНА – АСЕНОВГРАД – ПЛОВДИВ – БУРГАС

ДАТИ: 19.08.202010.10.2020 г.

Програма

1 ден  06:00 часа отпътуване от Бургас. Около 10:00 часа пристигане в с. Главан.

винен тур от бургасПосещение на Винарна Zaara Estate с дегустация на 3 вина от последната реколта (Посещение на избата, дискусия за историята на избата, на сортовете и региона, дегустационни количества от вината в дегустационната зала, 3 вина, акомпанирани от антипасти).

11:30 часа отпътуване за Устина.

Посещение на Винарска изба Villa Yustina с дегустация на 3 вина, акомпанирани от хляб, месни и млечни деликатеси,  минерална вода.

Разходка до парк-лозе “Вила Юстина”, разходка из избата „По пътя на виното”, презентация на технологичните етапи от производството на вино.

17:00 часа отпътуване за Асеновград. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

2 ден  Закуска. По желание разглеждане на Асенова крепост, съществувала още по времето на древните траки, преустроена през  IX век в охранителен пункт на Беломорския проход. Най- голямата забележителност, която се е запазила и до наши дни е църквата „Света Богородица Петричка” от XIII век. Посещение на църквата „Св. Богородица Благовещение“.

Нарича се още рибната или балъклийка, заради рибите в  аязмото. Стар храм, известен с датирането си дори от 12-13 век, но от тогавашния градеж оцеляват само част от абсидната стена. Заможността на гражданите, а и най- вече подчинеността му на Бачковската обител, обясняват факта, че тук украсата е дело на неслучайни зографи, работили и в манастира по това време. Сред тях Захари Зограф и одрински майстори. 11:30 часа отпътуване за Пловдив. Свободно време за обяд. 16:00 часа отпътуване за Бургас.

ЦЕНА: 169.00 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с автобус;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* Асеновград;
  • Посещение на винарна Zaara Estate в с. Главан с дегустация на 3 вина от последната реколта (Посещение на избата, дискусия за историята на избата, на сортовете и региона, дегустационни количества от вината в дегустационната зала, 3 вина, акомпанирани от антипасти);
  • Посещение на Винарна Yustina в Устина с дегустация на 3 вина, акомпанирани от хляб, месни и млечни деликатеси, минерална вода, разходка до парк-лозе “Вила Юстина” и козеферма “Агро Юстина”, разходка из избата „По пътя на виното”, презентация на технологичните етапи от производството на вино;
  • Посещение на църквата „Св. Богородица Благовещение“;
  • Винен гид;
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти.

ТА „ВИА-Орбита” си запазва правото за промяна  последователността на програмата.

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 15 ПЛАЩАЩИ ТУРИСТИ

Линк към официалната страница за организатора: ТУК

ТА“ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ N; 13062010010516 / 20.05.2020 г.  при ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД – гр.София

Свържете се с нас, за да ви асистираме за резервация ТУК

ПРОВЕРЕТЕ ВСИЧКИ ВИНЕНИ ТУРОВЕ ОТ БУРГАС ТУК

Още

Час на събитието

10 (събота) 06:00 - 11 (неделя) 20:00

Организатор

Via Orbita Туристическа агенцияТуристическа агенцияviaorbita.bg@gmail.com Бургас, ул. Ген. Гурко 13

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X