август, 2020

съб.01авг.Цял деннед.02Винен тур в Дунавска равнина от Бургас и Варна(Цял ден)

ВИНЕН ТУР В ДУНАВСКА РАВНИНА

Още

Подробна информация

Лимитирана екскуризия с много ограничени места – подходяща за любители на хубавите вина. Винен тур в Дунавска равнина, с посещение на 2 бутикови изби,  уникални културни обекти и гурме преживяване!!!

Организатор : Info Point Tourist Information Center 

Програма:

1-ви ден

08:00 отпътуване от Бургас посока град Елена ( 06:00 отпътуване от Варна, Катедралата ) с кратка пауза по пътя за село Марян

11:00 посещение на винарна Марян, обиколка и дегустация на 3 вина + хапки

13:00 отпътуване за Арбанаси и свободно време за разходка и обяд

16:00 отпътуване за Велико Търново и настаняване в хотела, свободно време за разходки и вечеря. ( възможност за организирана вечеря в придружителя на групата срещу заплащане – 19:30 )

 

2-ри ден

08:30 – 09:30 закуска и напускане на хотела

09:30 разходка из Стария град *(опционално посещение на винарна Ялово –  срещу доплащане 15лв/човек)

12:30 беседа из крепост Царевец – вход срещу допълнително заплащане. Беседа в цената на пакета.

14:30 време за обяд и свободно време

16:30 потегляне посока Бургас и варна с пауза по пътя за вкъщи.

20:00 приблизително време на пристигане в Бургас + 2 часа за Варна

Описание на посещаваните обекти:

Винарна Марян

„Ние сме семейство Иванови – Светла и Илия, и синовете ни Петър и Владимир. Заедно с нашия приятел – енологът и агроном Стефан Чоранов, създадохме Винарска изба Марян през 2010 година. Идеята ни е да създаваме малки серии вина и да продължим традициите на правене на вино с много любов и вяра в уникалността на Еленския край.

Кръстихме избата на село Марян, там където с много отдаденост правим нашите вина, а необикновената история на селото е свързана с легендата за красивата Кера Тамара – дъщеря на Цар Иван Александър и сестра на Цар Иван Шишман – последният Български владетел.

Построена в пазвите на Стара Планина, избата съчетава най-добрите условия за създаване на уникални вина.

За нашите вина подбираме най-доброто грозде от наблюдавани лозя.

Поръчахме технологичното оборудване специално за избата в съответствие с класическите технологии за производство на червени и бели вина.

В имената на вината запечатахме късче от Българската история и от славното Второ Българско Царство.

Насладете им се!“

 

Винарна Ялово

Винарна Ялово е малка бутикова изба, разположена в полите на Стара Планина на юг от Велико Търново. Зпапалени от общия пламък на любовта си към виното, визионерът Антон Танев и енологът Димитър Димов се впускат в това приключение, с желание да създават вина с характер, изразяващ красотата на региона и общото им виждане за правене на вино. Вината на Винарна Ялово имат амбицията да припомнят традициите и миналото, като съчетават чисти техники и естететика в едно занаятчийски производство. 

За нашите вина подбираме парцели на лозари, с които работим тясно и следим за най-доброто развитие на плода, така че да предаде своя характер във виното. Същевременно започнахме създаване на собствени лозя. Целите ни, освен да си подсигурим суровина, са също да възродим традиционните местни сортове и старите техники за отглеждане, както и да запазим биоразнообразието в региона. Първият парцел е вече засаден с Димят, Памид, Гъмза, Рубин и Шардоне. Подготвяме и други парцели, за които освен тези сортове, ще се опитаме да намерим забравените Кокорко, Виненка, Варненски Мавруд,…Насажденията ни са тесни редове (1,7 м.) при гъстотата от 653 лози в декар, с което се доближаваме до старото традиционно лозарство.

Какво влиза в цената на пакета?

– Обиколка и дегустация във винарна Марян – три вина + хапки. Бутикова винарна с капацитет от 50 000 бутилки годишно. Носители на много медали от световни винени конкурси. В редовната класация на Divino България ТОП 50 през 2014 година са били на първо място.

– Разходка из стария град на Велико Търново

– Беседа в Царевец

-Разходка из Арбанаси

-Транспорт в комфортен микробус

-Придружител от страна на Инфо Пойнт

– Изключително място за настаняване, с поглед върху детайлите – вила Диабора. Намира се в центъра на град Велико Търново и нощувката е с включена закуска – https://diabora.com/

-* Опционално посещение на винарна Ялово през втория ден от нашата винена разходка срещу доплащане от 15лв на човек – разходка из винарната + дегустация на три вина с хапки. Винарна Ялово е малка бутикова изба, разположена в полите на Стара планина на юг от Велико Търново.

– Туристическа застраховка с лимит 1000лв за лица на възраст до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат)

Обща дължина на маршрута от Бургас 480км, от Варна 730км

Цена за Бургас: 122лв

Цена за Варна: 132лв

За повече информация и резервации, обърнете се към организаторите:

ИНФО ПОЙНТ – туристически център за екскурзии в България и Азия

офис Бургас Плаза МОЛ
работи от понеделник до петък от 10:00 до 20:00
почивни дни: събота и неделя

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН ЗА ДЕГУСТАЦИИ И ВИНЕНИ ТУРОВЕ, КОИТО НИЕ ИЛИ НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ ОРГАНИЗИРАТ

Час на събитието

август 1 (събота) - 2 (неделя)

Организатор

Info Point Tourist Information CenterЛицензиран Туроператорoffice.infopoint.bg@gmail.com офис Бургас Плаза МОЛ

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X