Scroll Top
гроздобер 2022
Къде да празнуваме началото на гроздобер 2022?

2022 година е благодатна! Не само се очаква добра гроздова реколта, но и мероприятията, свързани с началото на гроздобер са забележително много.

Началото на гроздобера в миналото се е чествало с пищни празненства, различни ритуали в различните региони, песни и много, много труд. И днес повечето винарски изби го отбелязват с освещаване на първото грозде и празненство сред колегите си, но вече не са малко и тези, които не само отварят вратите си за туристи, но и организират впечатляващи събития за тях.

Ето как можете да отпразувате и Вие началото на гроздобер 2022 в България:
Есен на Звездата – Гроздобер на кръстопът – Винен фест Южен Сакар 4х4

Есен на звездата

Есенният фестивал, част от поредицата фестивали, организирани тази година от винарските изби в Южен Сакар, ще се проведе на 11.09.2022 във винарска изба „Малката Звезда„. Целият уикенд в Сакар ще е празничен – предния ден в Харманли се организира традиционното събитие „На Хармана“, а местата за настаняване се топят отрано.

Винарските изби от Wines of Sakar се събират отново, за да направят съпричастни винените любители с любовта, трепета и тревогите си по време на гроздобера, дори и ще ги приканят да се потрудят малко на лозовите масиви на Малката Звезда. Ще се дегустират вина от 8 винарски изби- Винарна Братанов, Малката Звезда, Росалеа, Вила Басареа, Изба Коларово, Иво Върбанов, Тера Тангра и Заара Естейт, Лора и Стоян, заедно с екипа на Заара Естейт ще приготвят на място вкусни ястия от сезонни местни продукти, жива музика ще радва посетителите. Истински фестивал, а съдейски по предходните две събития – Пролет сред лозята – Винен фест Южен Сакар 4х4 в изба Коларово и Лято над нещата – Винен фест Южен Сакар 4х4 в Заара Естейт, очакват ни много хубави изненади, майсторски класове и среща с прекрасни хора.

Следете събитието в страницата на Wines of Sakar .

Гроздобер 2022 в Шато Копса

гроздобер в шато копса

За Шато Копса е вече традиция да привличат винени туристи за всеки празник, като им предлагат комплексни преживявания, включително и настаняване в хотела. Тазгодишният празник ще е от 09.09.200 до 11.09.2022 и включва нощувки в Мезон и Шато Копса, вечеря в Ресторант Зеланос, откриване на Гроздобер 2022 заедно с енолозите, а специален гост ще бъде виненият специалист Иван Македонски, който ще разкаже за винопроизводството, пътят на гроздето от лозето до бутилката и за тероара на винарски регион Розова долина. Предвиден е и мастърклас „КАРЛОВСКИ МИСКЕТ: ПРЕДИ И СЕГА“

Гостите ще се насладят на „Гроздобер“ – древен ритуал по мачкане на грозде, а за набралия най-много грозде – бутилка лимитирано вино от Шато Копса. Винени обяди и гурме вечери ще радват небцата на гостите.

Пълна програма на събитието можете да видите на СТРАНИЦАТА НА СЪБИТИЕТО.

Гроздобер 2022 в Либера Естейт

Живко Енчев и Либера Естейт организират уикенд, изпълнен с бране на грозде (спокойно, само час-два), дегустации, обяд и възможност да се включите във вечеря под звездите.

гроздобер в либера естейтЕто и кратка предварителна програма за двата празнични дни:
* Посрещане на гостите в Либера естейт в 10.00 с традиционна закуска и чаша вино
* Лично участие за всеки в гроздоберната кампания. За по-сръчните ще подсигурят награди. Времетраене – до 12.00 часа на обяд
* 12.00 часа дегустация на 3 вина от портфолиото на избата с кратка беседа
* 13.00 часа възможност за вкусен обяд с храна, приготвена на място
* от 15.00 до 19.00 часа имате възможност за настаняване или да останете на чаша (бутилка) вино при тях
* 19.30 часа – 4 степенна гурме вечеря сред лозята на „Либера естейт“
!!!КУВЕРТИТЕ ЗА ВЕЧЕРЯТА СА САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ НА ТЕЛ. 0896696919
Местата са ограничени до 30!
* 21.30 часа After party под открито небе
Допълнителни услуги:

Вход свободен! Заплаща се само куверт за вечерята и консумацията на вино извън дегустациите.

Следете събитието във facebook страницата им: Гроздобер в Либера Естейт.
Гроздобер 2022 vol.6 в Lozeto Estate

гроздобер в Лозето Естейт

За шеста поредна година Lozeto Estate организират събитие за свои приятели, съмишленици и фенове в своите лозя.
Запазете си уикенда 17.09.22-18.09.22, защото ви очакват:
– винени емоции сред природата
-танци

– палатки
– игри
– вдъхновяваща музика
– усмивки
– много положителни хора
– вкусна автентична храна и висококачествено вино

Повече за събитието можете да откриете в страницата му във Facebook

Празнувайте и Вие началото на гроздобера в България! Празнувайте с българско вино!
Абонирайте се нашия бюлетин, за да сте винаги информирани за предстоящи винени преживявания в България.

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.