пътувай и учи за виното

Пътувай и учи за виното – поредица от 6 винени тура

Виното е напитка, която разказва истории. Разказва за тероара, в който е отгледано гроздето и за своеволията на времето, които са го връхлетяли през съответната година. Разкрива технологичните приоми, с които е създадено, разказва за времето и мястото на своето отглежаване, за своето бъдеще, но и носи любовта на своите създатели. Виното е като малко дете, отгледано от много родители- агроном, енолог, собственик на изба, техник винари и лозари, дизайнер на етикети,  търговци. Всички те имат различни отговорности, но една едничка цел – да създадат вино, което да се хареса на винолюбителите.

пътувай и учи за виното

Ако искате да се докоснете до тези истории, но разказани от самите им създатели, ако искате да научите повече за любимата си напитка, от нейното създаване до любимия етап на консумацията ѝ, включете се в нашето предизвикателство „ПЪТУВАЙ И УЧИ ЗА ВИНОТО“. С Гергана Тодорова от Winetours.bg 

подготвихме поредицата от 6 тура  „Пътувай и учи за виното“, в която ще запознаем любителите на виното с основните етапи на винопроизовдство – от гроздобера до отлежаването в бъчви, през дегустацията и съчетанието на виното с храна. Ще посетим няколко винени региона като всяка от дестинациите е съобразена с темата на винопроизводствения етап, през който ще преминаваме пътувайки из винарните в България.

гроздобер

Включете се в това ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, за да опознаете виното, винените региони, както и собствените си вкусове и предпочитания.

 

Първият тур от поредицата е „Гроздобер и виноправене“ – 26.09.2020 във винарна Загрей.

Вижте повече тук.

Опознайте българското вино, за да го обикнете и да се гордеете с него така, както се гордеете с българската роза, киселото мляко, природата, народните танци. Бъдете посланик на българското вино по света – подарете бутилка от него на познат, приятел, подарете винено преживяване! Подарете история!

Ето няколко съвета КАК ДА УЧИМ ЗА ВИНОТО ПО ЛЕСНИЯ НАЧИН.

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X