май, 2021

съб.08май(май 8)10:00нед.09(май 9)20:00ПрепоръчаноДефиле "Вино и Гурме" Пловдив10:00 - 20:00 (9) Пловдив

дефиле вино и гурме 2021

Подробна информация

Дефиле „Вино и гурме“ е събитието съчетаващо традиционни български вина и висша кулинария, а мястото – Старинен Пловдив. Подари го на сетивата си, бъди там! Истински винен празник съчетаващ история, култура, вино и гурме.

Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на утвърдения фестивал „Дефиле на младото вино“ . Събитието популяризира българското вино и кухня, и развива винения, кулинарния и културен туризъм чрез провеждане на дегустации на вина и ястия през първия уикенд на месец май. отново на територията на Стария град в Пловдив. Дефиле „Вино и гурме“ създава атрактивна възможност за посещение на гости от страната и чужбина в Пловдив в началото на активния туристически сезон.

По време на събитието може да се насладите безплатно на атмосферата на фестивала. Но при желание за дегустация може да опитате над 200 вида вина с жетони на цена 75 стотинки за брой.Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти. Ще ги намерите пред  всяка локация, където ще има сътрудници, от които може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти. Те ще се предлагат на достъпни цени.

Дегустациите в събота ще са отворени за посещение от 11:00 до 19:00 ч.,а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма ще допълва Вашето преживяване – танци, игри, модна шоу програма, класическо матине и др. Информационен щанд на генералния спонсор на събитието Инвестбанк АД ще предоставя безплатна банкова консултация за всички заинтересовани посетители. Не пропускайте да се запознаете с всички участници и фестивални активности на фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/wineandgourmetfestival

Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министъра на здравеопазването. Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Каре с информация по въпроса е поместено и в печатните брошури на събитието. Апелираме посетителите на фестивала да носят своите лични предпазни маски и да ги свалят само по време на дегустация и хранене. Не се струпвайте на големи групи и се движете само в компанията на най-близките си приятели или семейство. Преди всичко, всеки носи лична отговорност.

Всички участници и техните локации можете да видите ТУК

Повече за събитието вижте ТУК

Още

Час на събитието

8 (събота) 10:00 - 9 (неделя) 20:00

Местоположение

Пловдив

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X