октомври, 2020

пет.02окт.(окт. 2)00:00нед.04(окт. 4)00:00Из непознатия Южен Сакар 1 с Виа Вино00:00 - 00:00 (4)

южен сакар 2021

Подробна информация

из непознатия южен сакарСпоред мнозина експерти районът на Южен Сакар е най-благодатното място за отглеждане на грозде и производство на вино в България. Дали е така? Нека сами преценим по време на това винено-кулинарно пътешествие в мистичната планина Сакар. Излишно е да  разказваме за мерлото (с най-старите масиви в България) и сирата от този регион. Със сигурност слънчевият и топъл Южен Сакар през последните години е пример как трябва да се развива една винен туристическа дестинация – чрез съвместна работа, разбирателство и партньорство между избите, чрез отношение, гостоприемство и любов и, разбира се, чрез качествено вино!

Какво ще правим по време на това винено преживяване? Ще съчетаем удобствата в прекрасния вино и спа комплекс „Заара Естейт“ с безценно кулинарно и културно местно наследство, до което ще  се докоснем в селското читалище на Доситеево.

Ще опитаме оригиналните сусамови специалитети, истински катък и таркалачета! Ще видим един от най-добре запазените долмени, наред с Александровската гробница – монументален тракийски паметник (опционално). И, разбира се, ще пием хубаво вино, ще си говорим за вино, ще учим за вино, ще купажираме вино… Нашите гостоприемни и сърдечни домакини от „Вила Басареа“, „Братанов“ и „Шато Коларово“ ще се погрижат по възможно най-добри начин са си прекараме приятно, а при последните пък ще имаме и вкусен обяд сред лозята (или в избата, ако времето не е подходящо), приготвен специално от една баба от с. Коларово.

Продължителност: 3 дни / 2 нощи

Ден 1 (02 октомври 2020, петък) Пристигане със собствен транспорт и настаняване в “Заара Естейт”, в късния следобед – дегустация на собствените им вина, съчетана със забавно обучение на тема „Как да дегустираме вино“; нощувка;

из непознатия южен сакар

Ден 2 (03 октомври 2020, събота) Сутринта – обилна закуска, част от която е домашно производство от собственото стопанство на “Заара Естейт” и се отправяме към с. Доситеево, за да се запознаем с местните кулинарни и културни традиции. На път ще видим един от най-добре запазените долмени. Към обяд в уютната нова дегустационна на „Вила Басареа“  и вината от региона всеки от нас ще произведе първото си (може би) собствено вино, а освен това и ще дегустираме отбрани вина на избата. Следобед ще се насладим на прекрасните вина на „Братанов“, заедно с подходящи местни деликатеси. Вечерта ще имаме време да се отпуснем в уелнес зоната на “Заара Естейт”, с прекрасна гледка “от високо”! Нощувка.

Ден 3 (04 октомври 2020, неделя) След закуска ще имаме свободно време, а към обяд поемаме към с. Коларово, за вкусен обяд, съчетан с авторските вина на „Шато Коларово“, представени с много любов лично от технолога – Илиана; следобед – трансфер обратно до “Заара Естейт”; за тези, които ще пътуват обратно към София – на път може да се отбием в Александровската гробница (опционално);

Цена:от 499 лв на човек в двойна стая (при група от 10 души)

Цената включва: всички трансфери на място в Ден 2 и трансферът до/от “Шато Коларово” в Ден 3; водач; 2 нощувки в Заара Естейт” със закуски в двойна споделена стая и ползване на уелнес зоната на хотела (басейн, парна баня, сауна, солна стая), обяд с вино; в с. Доситеево – дребни местни специалитети; 3 винени дегустации (с включена вода, хляб и дребни хапки); винено обучение

Поради външни, непредвидени обстоятелства хотелът може да се замени с аналогичен; също така някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изиживявания!

Цената НЕ включва: транспорт до и от Заара Естейт (може да се организира срещу допълнително заплащане); вечери и обяди, извън описаните, като включени; входни такси за споменатите обекти; застраховка; разходи от личен характер

Доплащания:

  • За единична стая – 90 лв.

Условия:

Минимален брой туристи за изпълнение на програмата: 4 човека

 Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи: 35 дни преди датата на отпътуване

При по-малък брой туристи от 10, е необходимо доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи, както следва:

  • При група от 9 до 7 човека се налага доплащане в размер на 70 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
  • При група от 6 до 4 човека се налага доплащане в размер на 165 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на “Зиг Заг Холидейз”.

За въпроси, контакти и записване може да попълните ФОРМАТА или да пишете на имейла на организаторите info@zigzagbg.com. Не забравяйте да предадете поздрави от Wine Tour Maker

ОЧАКВАТ ВИ ВИ!

Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 28 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 21 дни преди заминаване.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ВИНЕНИ ТУРОВЕ „ВИНО С ЩИПКА ПРИКЛЮЧЕНИЕ“ НА ВИА ВИНО

Още

Час на събитието

2 (петък) 00:00 - 4 (неделя) 00:00

Организатор

Via Vino / Zig Zag Holidaysлицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г.info@zigzagbg.com; ivaylo@via-vino.com София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X