септември, 2020

съб.19септ.(септ. 19)00:00вт.22(септ. 22)00:00Между Дунав и Черно море00:00 - 00:00 (22)

Между Динав и Черно море

Подробна информация

„Между Дунав и Черно море“ е  винено преживяване, което представлява чудесна възможност да опознаем Североизточна България. Единственият недостатък е отдалечеността от София, но затова сме предвидили достатъчно време покрай Деня на Независимостта, за да се полюбуваме на региона и вината му спокойно и без излишен стрес! Тук, за разлика от останалата част на България, на особена почит се радват белите сортове. В последните няколко години Североизтокът очарова винените ценители, но също така и активно се развива като дестинация за винен туризъм! Елегантност е определението, което бихме използвали, за да обобщим подбраната селекция, на която ще се насладим, както и за облика на местните вина.

между дунава и черно мореИ още – ще видим и Дунав, и Черно море, ще се разходим за кратко в едни от най-красивите ни градове – Русе и Варна, ще чуем много истории лично от хората “зад етикетите” и ще усетим атмосферата и местното вино по подобаващ начин – нощувайки буквално сред лозята – в изисканите „Салла Естейт“ (разполагащ и с конна база) и „7 Generations” (на брега на р. Дунав, с прекрасна гледка към реката). Ще бъдем поглезени също така с отличните вина на избите „Ялово“, „Присое“, „Царев Брод“ и “Левент”, придружени от местни кулинарни специалитети.

Кратка програма по дни:

Ден 1 (събота, 19.09.2020): Тръгване от София сутринта, късен дегустационен обяд в “Ялово”, на около 15 км от В. Търново. Технологът Димитър (съчетаващ работа си с ангажименти в една турска изба) е един от най-ревностни търсачи на забравени винени богатства – старите български сортове, като Кокорко например. Така че има много какво да научим и… опитаме. Привечер пристигаме във Варна – свободно време и нощувка в хотел „Одесос”3*, разположен на входа на Морската градина (или подобен).

между дунава и черно мореДен 2 (неделя, 20.09.2020): Свободно време във Варна, след което се отправяме за обяд и дегустация в “Присое”, като ще направим и кратка разходка до Побитите камъни. Малката семейна изба предлага няколко отличителни вина, които не могат да бъдат опитани почти никъде освен на място, в избата. Към тях ще прибавим и традиционни местни специалитети. Отпътуване за “Салла Естейт”, където ще можем да се отпуснем и да се насладим на красивата природа. Вероятно сте чували за легендарния Каберне фран на избата? Но внимание заслужават и чудесните им превъплъщения на Сира, Траминер, Врачански мискет, Ризлинг, Шардоне – в категория на ДиВино Топ 50 за 2017г. за най-добро бяло вино беше избрано Salla Estate Chardonnay Barrel Aged 2013. Хотелът разполага и с конна база, като заедно с домакините сме Ви подготвили и някои изненади. Вечерта е време за вечеря, съчетана с класните вина на избата. Нощувка.

 

 

между дунава и черно мореДен 3 (понеделник, 21.09.2020): Първата спирка за деня е една от най-интересните български изби “Царев брод”, където енологът Ники Кръстев създава ефирни, изчистени вина както от международни, така и от местни сортове. Експериментира смело, но и успешно с PetNat пенливи вина, единствен в България отглежда сорта Гергана и създава от него запомнящи се вина, работи с едни от първите масиви на Совиньон блан у нас. Ще обядваме, наслаждавайки се на винените шедоьври, преди да потеглим (на път може да се отбием до впечатляващия монумент „1300 години България“ край Шумен или до Мадарския конник) за следващата винена дестинация: “Generations. Сбъдната мечта на един успял българин в САЩ, избата и хотелът предлагат отлично качество. Безспорно те изгряха преди години с един главозамайващ Каберне Фран, но в последствие разшириха портфолиото си и с други вина – предимно червени и купажни. След пристигане в с. Мечка, настаняване и почивка в “7 Generations” предстои изискана вечеря по 3-степенно меню-съчетание с подходящи за ястията вина. Нощувка.

– Ден 4 (вторник, 22.09.2020): След закуска ще се разходим до прекрасния и аристократичен Русе – “Града на свободния дух”. За обяд ще сме в комплекс “Левента”., Разположен на едноименния хълм, избата, заедно с изискания ресторант се намират в автентичния някогашен форт “Левент табия”. Трансфер и пристигане вечерта обратно в София.

 

КОГА: 19-22.09.2020г.

КОЛКО: Група от 4 до 12 човека

ЦЕНА: От 899 лв. (за група от 12 човека) на човек в двойна стая;

Цената включва: транспорт, водач: Ивайло Катерски – WSET 3 и лицензиран екскурзовод (при групи под 8 души – водач/шофьор), 3 нощувки (х-л “Одесос”, Варна – 3* или подобен, “Salla Estate”, “7 Generations”) със закуски в двойна стая, 2 вечери с винени дегустации, 4 обяда с винени дегустации;

Цената НЕ включва: застраховка, разходи от личен характер и други услуги, които не са упоменати като включени;

Поради външни, непредвидени обстоятелства хотелите по програмите могат да се заменят с аналогични; също така някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изиживявания!

Доплащания:

  • За единична стая – 90 лв.

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на “Зиг Заг Холидейз”.

Условия:

Минимален брой туристи за изпълнение на програмата: 4 човека

 Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи: 35 дни преди датата на отпътуване

При по-малък брой туристи от 10, е необходимо доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи, както следва:

  • При група от 9 до 7 човека се налага доплащане в размер на 80 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
  • При група от 6 до 4 човека се налага доплащане в размер на 170 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.

Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 28 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 21 дни преди заминаване.

За въпроси, контакти и записване може да попълните ФОРМАТА или да пишете на имейл info@zigzagbg.com. И не забравяйте да им предадете поздрави от нас – Wine Tour Maker

ОЧАКВАТ ВИ!

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ВИНЕНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ „ВИНО И ЩИПКА ПРИКЛЮЧЕНИЕ“

Още

Час на събитието

19 (събота) 00:00 - 22 (вторник) 00:00

Организатор

Via Vino / Zig Zag Holidaysлицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г.info@zigzagbg.com; ivaylo@via-vino.com София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X