септември, 2020

съб.26септ.07:0018:00ЕДНОДНЕВЕН ВИНЕН ТУР И ДЕГУСТАЦИЯ НА 5 ВИНА ВЪВ ВИНАРНА ЯЛОВО 307:00 - 18:00

винарна ялово

Подробна информация

Еднодневен винен до Винарна Ялово 3 – то издание.

Туристическа агенция Виа Орбита Бургас организира еднодневен винен тур в Дунарска равнина, а вината, които ще радват небцето на винените пътешественици ще бъдат на Винарна Ялово.

По време на своите пътешествие, туристите ще се запознаят с историята на винопроизводството в България, с различните региони, с Дунавска равнина като лозарски район и много друг любопитна информация, свърана с виното, представена от нашия Винен гид Лидия Пелова.

Информация за Тура:

1 ден 07:00 часа отпътуване от Бургас за с. Ялово. Около 10:00 часа посещение на винарна Ялово.

Винарна ЯловоВинарна Ялово е малка бутикова изба, разположена в полите на Стара Планина на 15 км на юг от Велико Търново. Запалени от общия пламък на любовта си към виното, визионерът Антон Танев и енологът Димитър Димов се впускат в това приключение, с желанието да създават вина с характер, изразяващи красотата на региона и общото им виждане за правене на вино. Вината на Винарна Ялово имат амбицията да припомнят традициите и миналото, като съчетават чисти техники и естетика в едно занаятчийско производство!


Тук ще откриете автентични български сортове Димят, Памид, Гъмза, Рубин,Червен мискет. Подготвят се и други парцели, в които скоро ще се възродят забравените Кокорко, Виненка, Варненски Мавруд. Виното е като жив организъм, затова във винарна Ялово прилагат енологични практики, които изявяват характера и запазват живеца във виното. Избягват практики и добавки, които консервират.
Бутиковата изба прилага занаятчийски подход, вместо механизирано производство и ползва много повече ръчен труд. За да стигне до трапезата ви, виното минава много пъти през ръце на винарите, и точно това го прави специално!

Винарна ЯловоДЕГУСТАЦИЯ на 5 вина, като две от тях са от енотечната селекция на избата от стари реколти, отлежали в дъбови бъчви или пенливо вино.
Включва:
Посещение на избата, дискусия за историята на избата, на сортовете и региона. Дегустационни количества от вината в дегустационната зала.
Вината са акомпанирани от местни храни (собствено производство) – брускета с агнешки пастет, брускета с риба, филе елена, говежда пастърма, суджук.

Времетраене: от 40 мин до 1 час.

11:30 часа отпътуване за Велико Търново. По желание разглеждане забележителностите на града – църквата „Св.Св. Четиридесет мъченици”, хълма „Царевец”, музея „Възраждане и Учредително събрание”. Свободно време. 17:00 часа отпътуване за Бургас.

ЦЕНА: 95.00 лв.

Цената включва: Транспорт с автобус, посещение и дискусия за историята на изба Ялово, на сортовете и региона, дегустация на 5 вина, като две от тях са от енотечната селекция на избата от стари реколти, отлежали в дъбови бъчви или пенливо вино, акомпанирани от местни храни (собствено производство) – брускета с агнешки пастет, брускета с риба, филе елена, говежа пастърма, суджук, винен гид, водач от фирмата, медицинска застраховка.

Цената не включва: Входни такси на посещаваните обекти.
Входни такси:
Резерват „Царевец”: 6,00 лв. за възрастни; 2,00 лв. за ученици;
Църквата „Св. 40 мъченици”: 6,00 лв. за възрастни; 2,00 лв. за ученици;
Музей „Възраждане и учредително събрание”: 6,00 лв. за възрастни; 2,00 лв. за ученици;

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 15 ПЛАЩАЩИ ТУРИСТИ

Има възможност за пътуване със собствен транспорт.

Следващи дати за този тур : 05.09.2020; 12.09.2020; 26.09.2020; 17.10.2020; 31.10.20

виа орбита БургасЗа резервации: тел: 056 530505

Mob: 0888445675 и 0895453630

e-mail: viaorbita.bg@gmail.com

www.viaorbitabg.com

FB: viaorbitaburgas

Още

Час на събитието

(събота) 07:00 - 18:00

Организатор

Via Orbita Туристическа агенцияТуристическа агенцияviaorbita.bg@gmail.com Бургас, ул. Ген. Гурко 13

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X