Scroll Top

Вино и колела 2021 из Белоградчишкия край с Виа Вино

пет.18юни(юни 18)07:00нед.20(юни 20)19:00Вино и колела 2021 из Белоградчишкия край с Виа Вино07:00 - 19:00 (20)

вино с щипка приключение / вино и колела 2021

Подробна информация

Вино и колела 2021 из Белоградчишкия край с Виа Вино е двудневно приключение, организирано от Виа Вино и техните партньори “Зиг Заг Холидейз”.

Северозападнала или Северозапазена България? Ние определено предпочитаме второто! Между Дунав и западните склонове на Стара планина, Белоградчишкият край предлага отлични условия и вина от световна класа с неповторим характер.

вино с щипка приключениеТук са и едни от най-старите лозя у нас. Ако има място в България, където думата „тероар“ намира пълно покритие, то това вероятно е именно тук.  А и да припомним, че местната изба “Боровица” прави може би първия голям пробив за качествените вина на България – две от техните произведения са включени в реномирания World Atlas of Wine 2014 (известен и като “Библията на енолозите”) на Джансис Робинсън MW и Хю Джонсън. В далечната 2006г. пак тяхно вино e първото от Източна Европа, което печели бронзов медал от един от най-престижните международни конкурси Decanter. Същата изба е и пионерът на оранжево вино в България…

По време на виненото ни приключение ще съчетаем любовта към виното и нови познания, с достъпни, но не задължителни преходи с колело из чудната природа на феноменалните Белоградчишки скали. Едно докосване до образци от най-старата история на човечеството, пещери, домашна кухня – това е нашето предизвикателство в този оригинален тур, воден от Ивайло Катерски, професионелен гид, международно сертифициран винен експерт, но и заклет вело-любител. Ще се разходим и до Видин, за да усетим още от вкуса на Северозапада!

вино и колела

Кратка програма по дни:

Ден 1: Тръгване следобед от София – трансфер с комфортен бус до Хан „Мадона“, с. Фалковец. Настаняване, а за вечеря ще опитаме някои от атрактивните и специфични местни специалитети, като например Бел муж, Грохчано и др. Нощувка.

Ден 2: Сутринта, след закуска, ще направим велопреход (интензивността му ще е в зависимост от подготовката на групата, за да е приятен за всички) в района, известен със своята уникална природа и скални феномени, пещери, църкви, лозя и още много богатства. Интересни обекти, които можем да разгледаме са Червената църква, феномена “Боров камък”, пещера “Лепеница” или пещера “Венеца”. На обяд ще се насладим на пикник с подбрано местно вино. В късния следобед пък е време за първата ни дегустация – в изба „Боровица“, която не се нуждае от представяне. До там можем също да стигнем с велосипедите, тъй като разстоянието от хотелчето ни е само 2км. Нощувка.

Ден 3: Закуска и свободно време в хотела, за релаксираща чаша кафе или чай на чудесната поляна пред хотела или пък самостоятелна разходка. Преди обяд ще се отправим към Видин, където след кратка разходка из града, ще направим още една дегустация на вина от други регионални изби, съсредоточени естествено върху местната гордост – гъмза. Трансфер и пристигане вечерта в София.

 

 

вино и колела

КОЛКО: Група от 4 до 12 човека

КОГА: 18-20.06.2021г. или по запитване

ЦЕНА: От 499 лв. (за група от 12 човека) на човек в двойна стая;

Цената включва: транспорт от/до София, водач: Ивайло Катерски – WSET 3 и лицензиран екскурзовод (при групи под 8 души – водач/шофьор), 2 нощувки в „Хан Мадона”, с. Фалковец със закуски в двойна стая, еднодневен наем на колело, пикник, 2 винени дегустации (с включена вода, хляб и дребни хапки), 1 вечеря;

Цената НЕ включва: застраховка, разходи от личен характер и други услуги, които не са упоменати като включени;

Поради външни, непредвидени обстоятелства някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изживявания!

Доплащания:

  • За единична стая – 40лв.
  • E-bikе – 30лв.

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на “Зиг Заг Холидейз”.

За въпроси, контакти и записване може да попълните ФОРМАТА  или да пишете на имейл на организаторите info@zigzagbg.com. Предайте им поздрави от нас – Wine Tour Maker

ОЧАКВАТ ВИ!

 

Още

Час на събитието

18 (петък) 07:00 - 20 (неделя) 19:00

Организатор

Via Vino / Zig Zag Holidays

лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г.
info@zigzagbg.com; ivaylo@via-vino.com София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В

Learn More

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.