Scroll Top
Трифон Зарезан 2022

 

Как и Къде да празнуваме Трифон Зарезан 2022

В навечерието на празника Трифон Зарезан – по нов стил 1-ви февруари, а и достатъчно рано за отбелязването му на 14-ти февруари, обобщаваме регионалните чествания в България. Да, на регионално вино, а не личните покани, които може би много от Вас ще получат от някоя винарска изба.

Тази година, по обективни причини, много от избите ще отпразнуват символично празника, без пищни тържества и стотици гости, които сме свикнали да виждаме. Дори в Брестовица празникът, организиран от кметството е отменен, а някои от избите ще отворят врати само за своите гости. Но не липсват и примамливи предложения, в които винарски изби се обядиняват на регионално ниво, организирайки „Дни на отворените врати“ и празник за малки и големи.

Трифон зарезан 2022 във ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Трифон Зарезан 2022Традиционно регионът отбелязва празника на 14-ти февруари, а честванията започват още на 11.02.2022 с Дегустация на редки вина от местните изби във Винения дегустационен център на Самоводската чаршия 

Началото е в 19:30

Ще бъдат дегустацирани 7 вина с подходящ кетъринг, обредна питка и много сладки приказки за виното, неговите създатели и региона като винена и туристическа дестинация.

Винарските изби, които се обединяват в честването са Винарна Ялово, Ruevit Estate, Lovico Winery, Dragoshinov, Maryan, Gulbanis Wine и Vabovka Winery.

 

На 12.02. отново в Дегустационния център ще има „Отворени врати“ с безплатна дегустация на вина от актуална реколта на 7-те изби. Има символичен вход от 10 лв, срещу който любителите на вино получават като подарък дегустационна чаша. Началото в 15:30 ч.

На 13.02 празникът се пренася във Винарна Ялово, в едноименното село Ялово. Там Ви очаква богата програма, която стартира в 11:00 ч. с барбекю с месни специалитети и млади вина от винарна Ялово и продължава с содосвет и зарязване на лозята
В 12.30 ч. е началото на надпреварата по търкаляне на бъчви, а от 14.00 ч. започва веселието с фолклорна програма с участието на ФК „Плетеница“ , ансамбъл „Гъмзовяни“ и оркестър „Народно веселие“.
Междувременно от 11.00 – 18.00 ч. във винарна „Ялово“ ще се провеждат  празнични дегустации. Вход: 10 или 15 лв, срещу които получавате арт чаша.

От Winetours.bg ви улесняват и предлагат пакет с настаняване в хотел Raya Garden и включване в празника в с. Ялово.

Трифон Зарезан 2022 в гр.Сухиндол ще се проведе на 14.02, а началото ще е от 10.00ч. със събиране на участниците в шествието и празнично хоро. Час по-късно е зарязване на лозята в местност „Димченски завои“, а веселбата традиционно ще се проведе в местност „Върбака“
От 14.00 ч. е тържественото шествие в центъра на гр. Сухиндол.

Долината на Струма

Тази година „Дни на отворените врати за винарните в Мелнишко“ ще се проведат през уикенда след 14.02, а именно 19-20.02.2022. Златен Рожен дори отварят по-рано, като в дните 17,18,19 и 20 февруари 2022, от 10:00 до 18:00 ч., гостите ще могат да се насладят на безплатен винен тур в избата, дегустация на актуални реколти, поднесени с местни специалитети. На 19.02.22 (събота) от 14:00 ще се проведе ритуалното зарязване на лозята и водосвет за здраве, в които всеки може да се включи. Повече за събитието : ТУК

Трифон Зарезан 2022
Във Вила Мелник отварят врати на 19-ти и 20ти февруари, а програмата е изпълнена с водосвет от 10:30ч, барбекю и вино на открито, турове из винарната с беседа за винопроизводството и дегустация на новите им реколти бели, розета и млади червени вина.
Сред лозята на Либера естейт на 19.02 и 20.02 Ви очаква нещо повече от винено, а цяло винено-кулинарно изживяване. След традиционното зарязване ще имате възможността на дегустирате ЦЯЛОТО им винено портфолио. Впечатляващо, нали? Отново ще се насладте на кулинарните творения на шеф Ангелов
Street food, както и на Фермерски базар.

Долината на Места

Празникът в Ува Нестум стартира от от днес 31.01.22 до 02.01.22. Цялостното предложение на това прекрасно за отдих и винено преживяване място е две нощувки в хотела с ползване на басейна на СПА зоната им, организирана разходка из избата и стопанството на комплекса, ползване на тенис корт и ползване на велосипед 2 часа на ден. Традиционно зарязване на лозите ще е във вторник, 01.02.2022 от 11ч. Ако съжалявате, че не сте видели предложението им по-рано, то ето и пакета им за Свети Валентин. 

Тук вече изкушенията са други, но виното винаги заема основна част!

Южен Сакар

Предвижда се традиционният празник на Общината да се проведе на 13.02 в месността Трифончето в Харманли, до параклис „Св. Трифон“ с празничен водосвет и ритуал по зарязване на лозе. По традиция ще бъде раздаден курбан за здраве и берекет, а наздравицата ще бъде вдигната с вино на винарските изби в района.

Базар „За виното с любов“ 11-13 февруари в Utopia Forest

В гората на Утопия Форест ще можете да празнувате с  качествени вина на малки винарски изби, отбрани мезета, вкусна храна, музика на живо и още куп страхотни неща!

В базара ще участват: Малиново вино TRASTENA, Downtown Urban Winery, VIA VINERA, BRATANOV Winery, Велис Винярдс / Velis Vineyards, TATRATEA, Woods Foods, Мандра Войвода, Сладки изкушения от SABINA CAKES и Handmade подаръци от WINE BOXES.

 

Празнувайте и споделяйте снимки! Наздраве от нас !

Наздраве и от Mizipack – складово и производствено оборудване, фенове на българските вина!

Трифон Зарезан 2022

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.