Scroll Top
винария 2022
винария 2022 с обновена концепция и богата селекция от български и чуждестранни вина

29-то издание на ВИНАРИЯ се завръща с обновена концепция, която разкрива магията на виното и тайните на неговото производство. От 9 март до 13 март 2022 г. Международен панаир Пловдив ще бъде престижна сцена за премиери в лозаро-винарската индустрия. Изложбата ще демонстрира богата селекция от винени напитки – автентично местно производство и световни марки, комбинации от старинни и съвременни технологии, модерна техника и материали. ВИНАРИЯ 2022 се организира отново под егидата на Министерството на земеделието и със съдействието на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

За първи път в изложението се включва Асоциацията на производителите и износителите на вино в Азербайджан. Тя обединява винарни, които развиват и промотират национално производство, традиционни и модерни технологии във винената индустрия. Азерските компании ще бъдат представени в Палата №11 на панаирния град. Там са разположени експозициите и на квалитетни изби от Италия, винопроизводители от Португалия и Словакия, бутиково вино от Словения. ВИНАРИЯ 2022 включва още богата гама от качествени тероарни вина от Германия, Австрия и Франция.

Продукцията на бутикови изби от различните региони на България ще илюстрира променената винена карта на страната ни. Всички изложители ще се състезават в най-очаквания конкурс „Изборът на потребителя“.

ВИНАРИЯ 2022 ще покаже бъдещето на винарската индустрия с новите сортове грозде, методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството. Всички тези иновации ще бъдат експонирани в технологичната зона, която по традиция привлича браншовици, експерти, специалисти. Собствениците на малки изби могат да се запознаят с подходящи за мащабите на тяхното производство нови технологии и машини. Експозицията на повече от 50 технологични решения и производствени иновации в сектора ще предизвикат интереса също на големи винопроизводители и лозари.

„Градът на виното и деликатесите“ е сред най-атрактивните за посетителите зони, където се презентират новите колекции вина, спиртни напитки, изискани храни и специалитети. Изложителите имат възможност да организират дегустации, презентации и демонстрации пред аудитория от бъдещи клиенти и партньори. Над 45 винарски изби с международен престиж ще покажат своите колекции от маркови и новоразработени напитки. Посетители ще могат да се ориентират в богатото винено разнообразие, разчитайки на професионална и компетентна помощ.
Празникът на виното ще започне с традиционното Дионисиево шествие, което Международен панаир Пловдив организира на 5 март 2022 година с маршрут от пл. „Римски стадион“ до пл. „Стефан Стамболов“.

Ние от Winetours.bg и Wine Tour Maker се радваме, че ще бъдем част от Винария 2022, както с щанд, така и с лекции в съпътстващата програма.

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.