From grape to Trade
Проектът From grape to Trade: Building synergies between Bulgarian and Azerbaijani wine exporters.

 

Проектът From grape to Trade: Building synergies between Bulgarian and Azerbaijani wine exporters е одобрен и финансиран от инициативата 𝐄𝐔𝟒𝐁𝐮𝐬𝐢𝐧𝐞𝐬𝐬: 𝐂𝐨𝐧𝐧𝐞𝐜𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞𝐬 (𝐄𝐔𝟒𝐁𝐂𝐂) на Европейския съюз, управлявана от EUROCHAMBRES, която включва страните от т.нар. Eastern Partnership – Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Проектното партньорство цели да свърже Български и Азербайджански производители, износители и търговци на вино, както и съответни секторни организации от двете държави. Партньор в проекта от Азербайджан е German-Azerbaijani Chamber of Commerce – Baku.

Дейностите предвиждат взаимни работни посещения в двете страни на групи от по 10 бенефициента, включващи винопроизводители и организации, подкрепящи винопроизводителите и износителите, както и онлайн тематични семинари, които ще подготвим съвместно с експерти от бранша.

Предвижда се посещение на Азербайджанските винари и излагане на техни продукти на изложението Винария Пловдив в периода 23-27.02.2022, организация на винени турове, срещи и уъркшопове с местни производители и структури подпомагащи винената и туристическа индустрия.

Българска делегация с подобен състав и програма се предвижда да посети Азербайджан в средата на м.март 2022 г.

От Търговско-промишлената камара Пловдив вярват, че проектът ще донесе реални ползи на компаниите от Българските винарски и туристически сектор и ще намерят нови партньорства и неизползван потенциал.

Ще работят за това нашите Български вина да стигнат до сравнително непознатия пазар на Азербайджан – държава с традиции в това отношение.

Както и техните интересни вина да намерят свои ценители у нас.

Контакти с Търговско-Промишлена Камара Пловдив:

Елена БОЯДЖИЕВА

Експерт „Бизнес-услуги”

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив 

Enterprise Europe Network

Ул. Самара № 7, 4003 Пловдив

Tel.: 032 908 999; 0878 809 140

Е-mail: een@pcci.bg

http://www.pcci.bg

From grape to TradeПроектът From grape to Trade: Building synergies between Bulgarian and Azerbaijani wine exporters.From grape to TradeFrom grape to Trade

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X