Scroll Top
ROSE WINE EXPO 2022

Единадесетото издание на Фестивал на виното розе 2022 – ROSE WINE EXPO 2022 ще фокусира интереса на многобройните гости на  Празника на Розата в Казанлък  на 4 и 5 юни 2022г.

През годините Фестивалът на виното Розе (Rose wine expo 2022) се утвърди като най-значимото винено събитие за региона и се радва на голямо внимание от страна на големите винопроизводителни предприятия Катаржина Естейт, Ню Блум Уайнъри и Вила Ямбол, винарска изба Едоардо Миролио- Еленово, Ейнжълс Естейт, Вила Юстина, Заара Естейт, Шато Копса, Винпром Троян, Тера Тангра, винарска изба Афузов-Сливен, видинската ЕкоБум.

По традиция от Дунавския край идват и винарска изба Дос Аламос-Двете тополи, Албена Симеонова и Био асоциацията, от Добрич и Варна- Винарна Реалити био вино и винарска изба Косев, от Северна България гости на изложението са вече над 10 години изба Марян, Руевит Естейт, Гулбанис Уайн, Дионис-Елена-Русе, изба Ноя от Орешака.

Очаквани гости са Снежана Мутафчийска – винарска изба Рокс, винарна Братанови, Орбелия, винарна Тополово от Асеновградско, Пламен Калинов и неговата Арониада.

Ще очароваме любителите на виното в Казанлък с участието на младите винарни Двор №1, Росалея и Екатерина Гаргова, изба Джинвира, винарска изба Витус Маринови, Царина и Богдая Естейт.

Изненада за гостите на фестивала е участието на иновативната напитка Роузи водка, Врачанска теменуга и техните ракии.

Богата и изкусителна за сетивата ще бъде гурме зоната тази година:

Деликатесите с трюфели на търновския Шеф Радичев, мезетата на Трухчевата къща, мандра Бруков, деликатесните продукти на Натурални технологии Стара Загора, естествените етерични лимонади на Етерополис.

Предизвикателство за изискания вкус ще бъдат за първи път месните изделия на Карлово Мес и млечните продукти на мандра Ведраре. А Вера Италия ще ви изкушават с продукти и напитки – 100 % вкус от Италия.

В залата на ЛХМ “Чудомир“ ул.Трапезица №6 от 12:30 ч. събота на 4 юни ще се проведе семинар на тема “Вино и у дома“ с вход свободен, на който специалистите от Дионис-Елена , Русе ще Ви разкрият професионални тайни на винопроизводството.

Максиъм България с мобилният си коктейл бар ще разхлади гостите в Градината на фестивала с Aperol Spritz и Crodino aperitivo.

ROSE WINE EXPO 2022       ROSE WINE EXPO 2022

Партньори на изложението са Winetours.bg, Кока – Кола България, Минерална вода Девин, Максиъм България.

Заповядайте на Фестивал на виното Розе 2022 в Казанлък на 4 и 5 юни 2022 в залите и градината на Народно читалище „Искра“ улица „Искра“ 1.

Ще останете очаровани и поласкани от първокласните вина на наградените лауреати и носителя на „Златния киликс“ за 2022г., отличените с медали, иновативни храни и напитки.

ROSE WINE EXPO 2022

На откриването в събота от 10:30ч. ще Ви посрещне самата Царица Роза за 2022г.- г-ца Белослава Желева. А смесен хор „Петко Стайнов“ и солисти на Старозагорската опера ще изпълнят емблематични оперни арии.

За Вашия комфорт ще се погрижат талантливите доброволци от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов“ Казанлък

Подробна информация ще намерите на сайта на събитието: www.rosewine-expo.com . Всички права запазени!

Winetours.bg също ще очакват на изложението и ще ви очакват с нови предложения за винени преживявания, подаръчни ваучери и винени аксесоари.

 

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.