вино и гурме

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка – Дефиле Вино и Гурме

По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното небе на Стария град в Пловдив, ще откриете седемнадесет възрожденски къщи, които гостоприемно ще отворят врати за деветото издание на „Дефиле вино и гурме “. Фестивалът ще се проведе през втория уикенд на месец май и за първи път в три дни – 12, 13 и 14 май.

Участниците са 65, сред които най-добрите производители на вина и вкусни храни ще Ви очакват за една прекрасна дегустационна среща в следните обекти на територията на Стария град в Пловдив: Ресторант „Граждански клуб“ ; Галерия „Енчо Пиронков” ; Резиденция „Тракарт“; Къща „Бирдас“; Къща „Клианти“ /нова локация за фестивала/; Аптека „Хипократ“; Експозиция „Георги Божилов – Слона”; Галерия „Златю Бояджиев”; Етнографски музей; Балабанова къща; Къща „Георгиади”; Къща „Недкович“; Къща „Иван Черноземски“;  „Данчовата къща“ /нова локация за фестивала/; Ресторант „Алафрангите“; Къща „Верен Стамболян“ /нова локация за фестивала/ и Хотел Бел Вил. За Ваше улеснение, може да използвате дигиталната фестивалана карта в която ще откриете всички локации и участниците в тях.

По време на „Дефиле вино и гурме“ ще може да опитате над 250 вида първокласни български вина в комбинация с гурме вкусове.

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка - Дефиле Вино и Гурме

Като допълнение, организаторите подготвят пъстра съпътстваща програма, която започва на 12 май в 12:30 ч. от пл. „Стефан Стамболов“ /пред Община Пловдив/. Пъстро дефиле с участието на фолклорен ансамбъл Тракия и девическа хорова формация „Евмолпея“ ще Ви поведат към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ 2-4 до бариерата ще бъде открит фестивал „Дефиле вино и гурме “ 2023. Дегустациите по дни и часове ще са:

На 12 май – от 13 до 19 ч.

На 13 май – от 11 до 19 ч.

На 14 май – от 11 до 18 ч.

Всеки уважаващ себе си винолюбител знае, но за новите приятели на „Дефиле вино и гурме“ ще подчертаем, че билет за фестивала няма. Но има нещо много по-интересно и открояващо се. Това са дегустационните жетони,  с които се осъществява дегустацията на вино по време на „Дефиле вино и гурме“. Те ще се продават пред всяка една фестивална локация. На информационните щандове може да закупите още стъклени, брандирани чаши за професионална дегустация, кожен държач „Свободни ръце“ за нея, сувенири и др. Жетоните са брандирани с името на фестивала и може да ги ползвате във всички локации и на щандовете на всички винопроизводители.

1 жетон е = на 1 винена дегустация.

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка - Дефиле Вино и Гурме

За най-нетърпеливите и верни винолюбители дегустационен комплект/билет може да бъде закупен и предварително чрез платформата на Grabo.bg

Само си представете как се разхождате из малките улички на Стария град в Пловдив с чаша вино в ръка, потапяйки се в магично усещане на спокойствие и безвремие. По време на „Дефиле вино и гурме“ ще забравите за грижите и задачите от забързаното ежедневие, ще остане време само за Вас и за среща с близки приятели, за вдигане на наздравици. 

Организаторите съветват да побързате с резервацията на нощувки в града. Интересът към фестивала е голям и хотелите вече са запълнени на 70%. Ето списък с препоръчани места: Семеен хотел HillHouse, Хотел Алафрангите, ХОТЕЛ БЕЛ ВИЛ, Бест Уест Премиер Хотел, Гранд Хотел Пловдив, Хотел Дафи, Комплекс „Дияна“, Хотел Его, Хотел-ресторант „Империал“ , Хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center , Семеен хотел „Вила Флавия“ , Хотел Интелкооп Пловдив , Хотел „Лайпциг“ Пловдив , Landmark Creek Hotel Plovdiv, Новиз Хотел, Хотел Одеон, Хотел Пълдин КООП , Хотел Реал , Xотел SPS. Резервирайте сега.

Ако сте вино и гурме любител, ако обичате спокойните разходки с приятели из вдъхновяващи места, непременно планирайте посещение за „Дефиле вино и гурме“ на 12, 13 и 14 май в Стария град на Пловдив. Очакваме Ви!

„Дефиле вино и гурме“ 2023 се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в сътрудничество с общински институт „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив. Провежда се под патронажа на Министерство на туризма и с подкрепата на Министерството на земеделието. Фестивалът се финансира от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г.“

Спонсори: Бултрако Моторс АД, Техно акташ АД и Актуал индъстрис ООД.

Партньори и приятели: „Михалково“ АД, Коли под наем от Top Rent A Car, „Енко Пластикс” ЕООД,  ETNHost, Лед на кубчета „Ледена епоха”, Регионален Исторически музей – Пловдив, Регионален Етнографски музей – Пловдив,  Сдружение „Бизнесът за Пловдив”, Девическа хорова формация „Евмолпея”, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р А.Златаров“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив.

Медийни партньори: Катра ФМ, БНР – Пловдив, Plovdiv24.BG, Дарик радио, Вестник „Марица“, Пловдив Онлайн, Bgtourism.bg, СОЛ „Комюникейшънс“, Супер маркети „ЛЕКСИ”, Wine Tour Maker, Winetours.bg, Лицата на града, How2Plovdiv.

 

Подробности на:

facebook: wineandgourmetfestival

Instagram: wine_and_gourmet_festival

wineshowplovdiv.events

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X