Интерактивна карта за винен туризъм в тракия

За първи път карта ще показва възможностите за винен туризъм в Тракия

Винен туризъм в ТракияНова интерактивна карта ще показва възможностите за винен туризъм в Тракия. Тя е публикувана на сайта на Организация за управление на Тракийски туристически район – www.trakiatour.com.

Картата включва винарските изби в Тракийската низина, които са отворени за посетители. На нея са показани 50 винарски изби, разположени в шест области на страната – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Ямбол и Сливен. Картата може да бъде разгледана на този линк:

https://trakiatour.com/%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%be-%d0%b8-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0/

Целта на картата е да стимулира вътрешния туризъм в страната, като предоставя актуална информация за любителите на местното вино и храна.

винен туризъм в ТракияВиненият туризъм е сред основните специализации на Тракийския туристически район, заедно с културно-историческото наследство. Тези две теми са сред глобалните символи на българския туризъм.

Траките считали виното за сакрална напитка, свързваща хората с боговете. То било неизменна част от култовите им практики. Желанието да се пътува сред лозя и винарски изби в наши дни завладява вниманието на все повече туристи. Напоследък винените дестинации в Тракия придобиват все по-голяма популярност. Тайната за това е добрият тероар – климатичните, почвени и географски дадености в комбинация с уменията на лозарите и винарите да извличат най-доброто от тях.

 

Винен туризъм в ТракияВ Тракия има над петдесет винарски изби, отворени за посещения и дегустации. Вкусната местна храна също е част от шоуто. Тя може да се опита по време на дегустации в избите, на фермерските пазари в района, както и на специализирани кулинарни фестивали.

Винената карта на Тракия се представя в последната седмица на юни 2020, когато се провежда и Дефилето „Вино и Гурме“ в Стария Пловдив (27-28 юни), организирано от „Съвет по туризъм Пловдив“ и Община Пловдив.

 

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на функционирането на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.
X